website currently under maintenance!
Våra hjälpmedel är specialanpassade för att förhindrar fall. Detta ökar tryggheten hos åkarna, vilket ger frihet på isen utan att riskera fallskador. Denna träningsform är både rolig och stimulerande, samtidigt som den förbättrar balansen och tränar de stora muskelgrupperna. Åkare som använder NoFall-systemet kan utöva fria armrörelser, och bålen måste arbeta för att hålla kroppen upprätt och i balans. Om de blir trötta förhindrar selen ett fall, vilket gör att de kan vila lite och sedan fortsätta åka.
NoFall kan hjälpa äldre personer på isen genom att erbjuda ett säkert och tryggt sätt att åka skridskor. Detta system gör det möjligt för äldre att njuta av skridskoåkning, förbättra sin balans och styrka, samt främja social interaktion och mental hälsa. NoFall bidrar till ökad rörlighet och flexibilitet, vilket hjälper äldre att leva ett aktivt och självständigt liv.
Barn och ungdomar med funktionsvariationer saknar ofta möjligheten att delta i idrottsaktiviteter som andra tar för givet. Utbudet av aktiviteter är begränsat, och möjligheten att åka skridskor på egen hand, utan risk för fallskador, har tidigare saknats. Med anpassade hjälpmedel är detta nu möjligt. Fallskydd på is är idealiskt för dem som har svårt med balansen, muskulära svagheter eller osäkerhet kring sin fysiska förmåga.
Svenska Konståkningsförbundet
"NoFall skapar möjlighet för alla åkare att utvecklas is sin takt, det ger oss tränare även tid att förstå hur vi bäst skapar möjligheter för dem att utvecklas"
Pensionär och Specialpedagog
"NoFall gör åkningen både rolig och tryggt. Tränings möjligheten NoFall skapar har öppnat upp en helt ny träningsmiljö för mig, som hjälpt mig förbättrat min motorik och gett mig chansen att njuta av skridskoåkning på ett helt nytt sätt."
Landskapten para-is hockey
"NoFall är ett utmärkt komplement till annan står träning på isen, speciellt för dem som har förmågan att ta sig fram på isen med fallskyddet som säkerhet!"
Veteranåkare och Specialpedagog
"Det är barnens utveckling och dess glädje som värmer mig, Ingenting är omöjligt! När vi får rullstolsburna barn att parkera stolen, komma upp och ut på isen känns allt extra häftigt! "
Projektet Jämlik Ishall syftar till att ge personer med funktionsvariationer ökad tillgång till ishallar. Genom att engagera föreningar och kommuner via uppsökande verksamhet ska fler få möjlighet att åka skridskor. Initialt fokuserar projektet på fyra pilotområden: Malmö, Nacka, Trollhättan och Borås, med planer på att inventera alla kommuner framöver.
Viktoria Helgesson, som nyligen avslutade sin tävlingskarriär, har blivit projektets ambassadör. Hon arbetar som tränare och är engagerad i att fler ska upptäcka glädjen i skridskoåkning.
Projektet förbättrar hjälpmedel och utrustning i både befintliga och nya ishallar, utbildar ledare och tränare att arbeta med barn med särskilda behov, och skapar debatt om hur ishallar byggs för att främja tillgänglighet. Målet är att fler ska kunna åka skridskor och ta del av ishallarnas aktiviteter.